top of page

Oogonderzoeken bij jonge kinderen

Als ouder is het niet altijd eenvoudig te weten wanneer er een probleem is met het zicht van uw kind. Kinderen geven immers meestal niet zelf aan wanneer ze klachten ondervinden. Daarom is de screening bij consultatiebureaus of tijdens het medisch onderzoek op school belangrijk. Als u thuis of de school twijfels heeft over het gezichtsvermogen van uw kind, dan kan u best tijdig een oogarts consulteren. 

Glasses 2.jpg

De ogen van kinderen nakijken is een vak apart. Niet alleen zijn (jonge) kinderen moeilijker te onderzoeken, maar doordat hun ogen beter accomoderen dan die van volwassenen, passen ze zich makkelijker aan en kan een eventuele afwijking over het hoofd gezien worden. Een kind onderzoeken vergt dus enige specialisatie en dit is precies wat onze orthoptiste kan bieden. 

De orthoptist-optometrist is een specialist in de oogzorg die stoornissen aan het oog en het visueel systeem onderzoekt en behandelt, zoals bijvoorbeeld scheelzien, een lui oog, dubbelzien, leesklachten, slechtziendheid, evenwichtsklachten … en dit in nauwe samenwerking met de oogarts.

Omdat kinderogen nog in volle groei zijn, kunnen hun brillen slechts tijdelijk zijn en kan het nodig zijn om regelmatig aanpassingen te doen. 

bottom of page