top of page

BEHANDELINGEN

U kan bij ons terecht voor alle oogproblemen.

Om een correcte diagnose te kunnen stellen is een grondig onderzoek nodig. Na het onderzoek bespreken we samen met u de gepaste behandeling.

CATARACT OF STAAR

Cataract of staar is een vertroebeling van de ooglens die een vermindering van de gezichtsscherpte veroorzaakt. Het is een normaal verouderingsproces. Het zicht kan niet verbeterd worden met een bril. De enige oplossing is een chirurgische ingreep waarbij de troebele lens wordt weggehaald en vervangen wordt door een implantlens.

Cataract concept. Senior woman's eye, cl

GLAUCOOM

Glaucoom is een ernstige oogaandoening waarbij de oogzenuw wordt aangetast. De schade ontstaat meestal door een te hoge oogdruk en kan zonder goede behandeling leiden tot slechtziendheid of blindheid.

Example of vision with glaucoma. Glaucom

MACULADEGENERATIE
 

Bij maculadegeneratie (AMD) of netvliesveroudering gaat het gezichtsvermogen steeds verder achteruitgaat. Dit komt doordat de kwaliteit van de macula, ook wel gele vlek genoemd, afneemt. 

Amd Screening.jpg

DIABETES

Diabetes veroorzaakt een aantasting van de kleine bloedvaten van het lichaam en dus ook van het netvlies van het oog. Regelmatige controle en tijdige opsporing van de letsels is belangrijk.

Medical photo tractional (eye screen) di

STRABISME EN AMBLYOPIE

De belangrijkste oorzaken van een lui oog of amblyopie zijn scheelzien (strabisme) en afwijkingen in de brekingssterkte van het oog zoals verziendheid, bijziendheid of andere krommingsfouten van het hoornvlies of de lens.

Portrait of funny child in new glasses w

SELECTIEVE LASER TRABECULOPLASTIE

Een ambulante procedure, selectieve laser trabeculoplastie (SLT), heeft aangetoond dat het de intraoculaire druk (IOP) even effectief verlaagt als medicatie en een consistent veiligheidsprofiel biedt.

Meer info
Eye Test Glasses

FLOATERS - NETVLIESLOSLATING

Als u last heeft van glasachtige strengen en opaciteiten (gewoonlijk “eye floaters” genoemd), bent u al bekend met de frustrerende visuele storing veroorzaakt door deze spinnenweb- en wolkachtige schaduwen.

DROGE OGEN

Ogen worden droog wanneer onvoldoende traanvocht wordt aangemaakt of het traanvocht van onvoldoende kwaliteit is en daardoor sneller verdampt. Droge ogen zijn vaak niet te genezen, maar de klachten kunnen wel worden verminderd.

Dry-Eye-Syndrome.jpg

CONJUNCTIVITIS

Conjunctivitis is de meest voorkomende oorzaak van een rood oog. Het ontstaat doordat het slijmvlies dat het oogwit bedekt ontstoken is.

Meer info
A closeup view on the face of a beautifu

REFRACTIEAFWIJKINGEN

Bij een refractieafwijking is het oog niet meer in staat om lichtstralen op de juiste manier af te buigen. Men krijgt het beeld van een voorwerp dan niet gefocust op het netvlies. 

Eye Exam
bottom of page